Over ons

Nieuwe gezichten in In ’t Zicht der Schelde in Paal hebben het naar hun zin

Over ons

Paal – Café In het Zicht der Schelde in Paal heeft vanaf 1 januari een nieuw gezicht gekegen. Jacqueline van der Meer-Freijzer runt daar nu het horecabedrijf samen met haar echtgenoot Aran en de kinderen Charlotte en Martine verrichtten zo nu en dan ook hand- en spandiensten. ,,Het bevalt ons hier prima”, zegt een vrolijke Jacqueline. Ze voelt er zich helemaal op haar plaats, maar dat is niet vreemd want Jacqueline werkte al heel wat jaartjes in de horeca.

,,Toen Karin en Willem hier zaten (nu uitbaters van De Linde in Kloosterzande) heb ik hen ook geassisteerd. Maar daarvoor was ik werkzaam in de Reizende Man en ook al in de tijd van Emery de Nijs in Hotel Van Leuven in Kloosterzande was ik werkzaam in de horeca. Dat horecabloed is er altijd in blijven zitten. Het heeft me ook nooit losgelaten. En nu kwam In ’t Zicht der Sehelde op ons pad en zijn we hier ingestapt”, aldus Jacqueline, die in Lamswaarde in het pand dat in de volksmond ,,oude nonnenklooster” wordt genoemd woont.
Als de eerste zonnestralen komen in de lente wil iedereen naar buiten. Dat hebben Jacqueline en haar staf al geweten. ,,Heel druk natuurlijk, maar dat geeft je ook energie. We willen de zaak nog meer naar buiten dragen ondanks dat het prima gaat.”
Zo wordt er met Pasen al een paasparty gehouden. ,,De party is op 4 april en begint voor jong en oud omstreeks om 21.30 uur. Dj-Gert-Jan Hiel praat het zaakje deze avond aan elkaar”, zegt Jacqueline. Op 18 en 19 april is er ook kunst te zien tussen de muren van In ’t Zicht der Schelde in het kader van de Kunstroute 2015. ,,Wat en wie er komt, daar zijn we nog mee bezig.” Op 11 juli vindt dan weer het bekende Zomercarnaval op Paal plaats. Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus staan de Paalse Feesten op de agenda. Maandag is de sluitingsdag. In de zomermaanden is In ’t Zicht der Schelde elke dag geopend vanaf half elf tot de laatste de deur dichttrekt.

Prijs-kwaliteit
Aan de wand kun je zien wat er op de kaart staat. Dat gaat van een nozem (dat is wel heel erg lekker, fluistert dochter Martine ons toe, terwijl Jacqueline zegt dat het van de zwarte cross komt) tot aan frites met stoverij, (de specialiteit blijkbaar van het huis), slibtongetjes en de veel gevraagde frites met saté van de plaat. ,,Vooral onze prijs-kwaliteitverhouding valt in de smaak. Het is nog leuk om hier te zijn, te eten en wat te drinken”, zegt Aran. En ik kan op een zaterdagmiddag mijn ogen niet geloven als ik zie wat voor volk er hier allemaal binnenstapt. Van de gasten van de voetbal tot vijftigers, zestigers.
Naast haar horecabedrijf doet Jacqueline ook al jaren Strijkservice en stomerij Victory. ,,Daar ben ik in 2003 in de Zoutestraat mee begonnen. Twee jaar later zijn we er daar mee opgehouden en verhuist naar de huidige locatie op Lamswaarde. ,,Ik heb een aantal goede vaste klanten en zo nu en dan komen daar nog wat oudere mensen bij die hun was niet meer aankunnen. We wassen de spulletjes heel netjes en het komt allemaal gestreken terug. Wat wil je nog meer?” Zo te zien heeft Jacqueline haar zaakjes prima voor elkaar!
Als u ons wil bereiken dit kan op nummer 06-12111325